POPPY FLOE

Nőnek lenni öröm!

Nőnek lenni öröm!

Esti Poppy - SMINKLEMOSÁS

2014. október 30. - Poppy Floe

Sziasztok, ugye mindenki lemossa este az arcáról az aznapi sminket? Nem? Jesszus! Tapasztalatból mondom, hogy nagy kárt tesz a bőrben! Reggel, amikor felébredsz, nemcsakhogy koszosnak és elnyűttnek érzed az arcbőrödet a tegnap esti elkenődött smink miatt, hanem lényegesen elősegíti a pattanások kialakulását. És az nem kifogás, hogy bocsánat, nincs otthon sminklemosó! Pár dolog, amivel sminklemosó nélkül is tutin le tudod mosni a vakolatot ;)

1. Krém, vagy babaolaj

Nem muszáj arckrémnek lennie, jó a testápoló is. Vigyük fel először a szemkörnyékre a krémet, jusson a pillákra is, hogy lejöjjön a szempillafesték. Aztán fogjunk egy vattát és dörzsöléses módszerrel szedjük fel a krémet az arcunkról. Valószínűleg úgy fogunk kinézni ebben a stádiumban, mint aki lefejelt egy sminkestáblát, mert a maradék smink, amit nem szedett fel a vatta a szemünkről, most el lett kenve. A második lépésben már a vattára visszük fel a krémet. Így végigdörzsölgetjük a krémes vattával az egész arcunkat, és voálá, lejött minden smink, a vattán jól is látszik! A pillaközökben maradt szemfestéket leszedhetjük fülpiszkáló segítségével.

Ne felejtsünk utána arcot mosni! Eredményül: pirospozsgás, tiszta arcbőr :D

2. A babapopsi törlőkendő, vagy a nedves kéztörlőkendő

Ha nem vagy pepecselős fajta, csak kapj elő egy nedves törlőkendőt és távolítsd el vele az aznapi sminket!

Tapasztalat: Ne csak sminklemosáshoz használd a krémet! Az arckrém a legjobb a kicserepesedett szájra. Esténként vastag rétegben felviszel egy ujjnyit az ajkaidra, elalszol, s mire felébredsz, te is érezni fogod mennyire puhák lettek az ajkaid :)

Egyesek szerint nem szabad az arcbőrt megmosni szappannal, mert kiszárítja. Szeintem meg de, meg kell mosni! Egyrészt lejön az a sok szennyeződés, másrészt aki amiatt agóddik, hogy száraz lesz az arcbőre, majd bekeni utána arckrémmel! 

Tapasztalat: Amióta minden második nap szappannal megmosom fürdés közben az arcomat, sokkal szebb a bőröm. Utána viszont minden nap bekenem arckrémmel. Én jelenleg Niveát használok, de érdemes cserélgetni a krémeket egy idő után.

A bejegyzés trackback címe:

https://poppyfloe.blog.hu/api/trackback/id/tr396849407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása